Kundcase

Kundberättelser

Vår leverantör HATO fokuserar på samarbete och delar kontinuerligt kunskap och erfarenheter med sina partners och de delar dem med oss. Vi delar gärna dessa framgångsrika exempel vidare. Tillsammans kommer fram till lösningar som förbättrar livet för både djur och lantbrukare.

Foderforskningsinstitution i Lelystad, Nederländerna (CORAX DDS-installation)

Schothorst Feed Research, en väletablerad foderforskningsinstitution belägen i Lelystad, Nederländerna, är mer än nöjd med sin CORAX DDS-installation. Anledningen till denna installation var den fullständiga renoveringen av deras testhus för slaktkyckling, där högpresterande belysning inte kunde utelämnas.

Eftersom Schothorst och HATO har känt varandra i flera år begärde Schothorst en skräddarsydd ljusplan på HATO Agricultural Lighting. Jack Morren, Manager Poultry på Schothorst Feed Research, sa följande om detta:

”Korrekt belysning kunde inte utelämnas när vi renoverade vårt nuvarande slaktkycklingtesthus. För detta kontaktade vi HATO; ett företag vi känt i många år. Än en gång visade det sig vara ett bra val. Den skräddarsydda ljusplanen, vägledningen i förväg och priset matchade perfekt våra behov.

Särskilt vägledningen i förväg övertygade mig om det faktum att HATO var den bästa partnern för att uppnå önskade resultat. Den största utmaningen var att realisera korrekt ljusfördelning i testområdena. Efter att ha inrättat en skräddarsydd ljusplan föreslog HATO – CORAX DDS.”

Huvudutmaning: förbättra ljusfördelningen i testområdena.

CORAX DDS är välkänt för sin enhetliga ljusfördelning. Det är den perfekta lösningen för detta hus. Dessutom kan CORAX DDS simulera dagsljus. Detta var mycket uppskattat av Jack:

” Vi är mycket nöjda med möjligheterna med denna lampa. Ljusfördelningen har förbättrats avsevärt och tack vare den dynamiska dagsljussimuleringen har stressnivån bland broilers tydligt minskat.

Bättre produktivitet och snabb avskrivning på investeringen

Efter ett nära samarbete med Jadeed Group har de nu utrustat 30 av sina slaktkycklinghus med CORAX-belysning. VD, Mr. Mian Jan Muhammad Javaid Rathore, om resultaten

”Vi tjänade tillbaka investeringen på mindre än 18 månader på grund av flera förbättringar. Vi har haft 0% stilleståndstid under de senaste 36 månaderna och våra energikostnader minskade med 60% per hus. Jämfört med CFL-husen presterar våra fåglar betydligt bättre i alla 30 hus upplysta av CORAX. HATO uppfyllde verkligen sina löften.”

 

Förbättringar som mättes:

  • 2% fler kläckägg
  • 2% högre kläckbarhet
  • En dubbelt så lång toppproduktionsperiod och 2,5% högre toppproduktion
  • 4% högre fågeluniformitet, når 94%

Thommes, Hatos marknadschef, flög till Pakistan för att besöka Mr Rathore och prata om sina erfarenheter med oss. Efteråt åkte han på en roadtrip för att besöka flera Jadeed gårdar över hela landet. Videon säger mer än tusen ord! Ta en titt på det nedan.

Glada kund med CORAX XL

Glada kunder och glada djur, så beskrivs resultaten av en CORAX XL-installation på OOO PH Rudnichnoe i Ryssland. Deras nybyggda broiler uppfödningsgård hade problem med dålig belysning som flimrade och saknade önskade dimnings funktioner. Pickningen var också påtaglig. Efter att ha pratat med flera fjäderfä-, ventilations- och foderspecialister från den nederländska fjäderfäindustrin valde företaget HATO Agricultural Lighting som sin partner.

Problem att lösa: ljusflimmer, dåliga dimningsfunktioner och pecking.

Marco van den Broek, Hato´s kontaktperson på plats, uppgav:

”Våra nya slaktkycklingshus var ursprungligen utrustade med PL-lampor. Efter en produktionscykel identifierade vi flera problem. Lamporna dämpades inte som vi ville, de flimrade och kycklingarna pickade på varandra. Detta gav oss inget annat val än att titta vidare. Efter att ha pratat med flera fjäderfä-, foder- och ventilationsspecialister från den nederländska industrin valde vi HATO Agricultural Lighting. Efter att ha förklarat de problem vi hade gav HATO oss en skräddarsydd ljusplan baserad på CORAX XL.”

CORAX XL är särskilt lämplig för uppfödarhus, eftersom den har en ljuseffekt på 1750 lumen. Dessutom är det dimbar från 0-100% och flimmerfri för att optimera djurens välbefinnande.

Vad resulterade det här i?

Van den Broek berättade för oss: ”Den 100-0% dimningsfunktionen gjorde det möjligt för oss att simulera soluppgång och solnedgång. Vi var också mycket nöjda med de nya flimmerfria lamporna. En förändring i kycklingarna beteende logiskt följde. Som ett resultat såg vi en omedelbar minskning av pecking som sedan helt försvann efteråt.
Med en förväntad genomsnittlig livslängd på 45 000 timmar och ett IP67-betyg bidrar CORAX XL också till användarnöjdhet. Van den Broeke förklarar med sina egna ord:

”En extra fördel är det faktum att vi inte behöver byta lampor längre. Detta sparar mycket tid och frustration och förbättrar produktionsresultaten”.

Scroll to Top